Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Přehled hlavních druhů zeleniny > Košťálová zelenina > Kapusta kadeřavá

Kapusta kadeřavá

(Brassicaoleracea var. acephala)

 

Ke kuchyňské úpravě používáme zkadeřené světle či sytě zelené (někdy i nafialovělé) listy. Má podobné uplatnění jako kapusta hlávková. Velmi chutná je obalená v mouce, vejci a strouhance a smažená. Obsahem vitamínů a nerostných látek hlávkovou kapustu předčí.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
    • Cibulová zelenina
    • Kořeninová zelenina
    • Kořenová zelenina
    • Košťálová zelenina
      • Zelí hlávkové bílé
      • Zelí hlávkové červené
      • Kapusta hlávková
      • Kapusta růžičková
      • Kapusta kadeřavá
      • Brokolice
      • Brukev
      • Květák
    • Lilkovitá zelenina
    • Lahůdková zelenina
    • Lusková zelenina
    • Salátová zelenina
    • Špenátová zelenina
    • Tykvovitá zelenina
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk
 
Vytvořte si vlastní web zdarma!
Moderní webové stránky za 5 minut
Vyzkoušet