Zapečený lilek
2 středně velké lilky
40 g másla
40 g hladké mouky
40 g parmezánu
40 g ementálu
1 středně velká cibule
1 dl šlehačky
½ dl mléka
4 žloutky
2 lžíce oleje
Sůl, bílý pepř, muškátový oříšek
Z másla, cibule a mouky si připravíme světlou jíšku. Osolíme ji, okořeníme, zalijeme mlékem a smetanou, dobře provaříme a necháme vychladnout. Očištěné lilky rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Dužinu nakrájíme na malé kousky a podusíme na oleji. Do vychladlé husté omáčky přidáme žloutky, dušené lilky a nastrouhaný sýr a vše společně promícháme. Touto směsí naplníme vydlabané půlky lilků a zapečeme je. Lilky jsou vhodným doplňkem ke skopovému i jinému masu.