Zapečený lilek

2 středně velké lilky

40 g másla

40 g hladké mouky

40 g parmezánu

40 g ementálu

1 středně velká cibule

1 dl šlehačky

½ dl mléka

4 žloutky

2 lžíce oleje

Sůl, bílý pepř, muškátový oříšek

 

Z másla, cibule a mouky si připravíme světlou jíšku. Osolíme ji, okořeníme, zalijeme mlékem a smetanou, dobře provaříme a necháme vychladnout. Očištěné lilky rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Dužinu nakrájíme na malé kousky a podusíme na oleji. Do vychladlé husté omáčky přidáme žloutky, dušené lilky a nastrouhaný sýr a vše společně promícháme. Touto směsí naplníme vydlabané půlky lilků a zapečeme je. Lilky jsou vhodným doplňkem ke skopovému i jinému masu.