Špenátové cannelloni
200 g hladké mouky
80 g špenátového protlaku
80 g másla
100 g žampionů
100 g šunky
100 g drůbežích jater
100 g tvrdého sýra
1 větší cibule
4 vejce
Sůl, pepř, strouhanka, kari, dobromysl (oregano)
Z mouky, dvou vajec a špenátového protlaku si připravíme nudlové těsto. Necháme je krátce odpočinout, potom je rozválíme na plát a nakrájíme na čtverečky o velikosti 12 x 12 cm. V osolené vodě uvaříme čtverečky doměkka, cedníkem je vyjmeme, propláchneme a dáme na vál. Na části másla zasmahneme rozkrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony a drůbeží játra. Přidáme nakrájenou šunku, zalijeme vše dvěma rozšlehanými vejci, osolíme, ochutíme a necháme srazit. Touto směsí naplníme uvařené čtverečky a zavineme je. Ohnivzdornou mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a vložíme do ní naplněné cannelloni. Posypeme je strouhaným sýrem a zapečeme. Můžeme je doplnit rajčaty, paprikou apod.