Plněný hlávkový salát zapečený
4 hlávkové saláty
80 g másla
80 g šunky
60 g ementálu
2 vejce
2 žloutky
3 lžíce šlehačky
Sůl, strouhanka
Očištěný hlávkový salát mírně spaříme v osolené vodě, necháme jej okapat a jednotlivé listy si rozložíme na prkénko. Šunku nakrájíme na kostičky a na části mála ji osmahneme, zalijeme vejci a necháme srazit. Tuto směs rozdělíme na listy hlávkového salátu, listy zarolujeme a vložíme do zapékací misky vymazané máslem a vsypané strouhankou. Necháme je několik minut prohřát. Zalijeme je směsí ze žloutků, šlehačky, soli a strouhaného sýra, vložíme zpět do trouby nebo do grilu a zapečeme do zlatova.
Podáváme s toastovým chlebem nebo vařenými brambory.