Plněný hlávkový salát zapečený

4 hlávkové saláty

80 g másla

80 g šunky

60 g ementálu

2 vejce

2 žloutky

3 lžíce šlehačky

Sůl, strouhanka

 

Očištěný hlávkový salát mírně spaříme v osolené vodě, necháme jej okapat a jednotlivé listy si rozložíme na prkénko. Šunku nakrájíme na kostičky a na části mála ji osmahneme, zalijeme vejci a necháme srazit. Tuto směs rozdělíme na listy hlávkového salátu, listy zarolujeme a vložíme do zapékací misky vymazané máslem a vsypané strouhankou. Necháme je několik minut prohřát. Zalijeme je směsí ze žloutků, šlehačky, soli a strouhaného sýra, vložíme zpět do trouby nebo do grilu a zapečeme do zlatova.

Podáváme s toastovým chlebem nebo vařenými brambory.