Papriky plněné kuřecím ragú
4 středně velké papriky
2 ks kuřecích prsíček
60 g másla
80 g sterilovaných žampionů
20 g hladké mouky
1 dl smetany
1 středně velká cibule
Sůl, pepř, muškátový květ a oříšek, pažitka, citronová šťáva
Papriky u stopky seřízneme, vyjmeme semena, opláchneme a ve vroucí vodě spaříme. Na másle zasmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso zbavené kůže a kostí, osolíme je, okořeníme a dusíme ve vlastní šťávě. Když je maso téměř měkké, vyvaříme všechnu šťávu až na tuk. Maso zaprášíme moukou, krátce zasmahneme a zalijeme smetanou. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a směs povaříme. Spařené papriky naplníme tímto hustým ragú, vložíme do rendlíku a v troubě je ještě 4 – 5 minut podusíme. Šťávu ochutíme jemně nakrájenou pažitkou a citronovou šťávou.
Podáváme s rýží nebo s bramborem.