Květákové ragú
2 středně velké květáky
100 g másla
80 g hladké mouky
200 g žampionů
7 lžic šlehačky
¼ l vývaru (drůbeží, zeleninový)
2 žloutky
1 menší cibule
Sůl, bílý pepř, muškátový květ, petrželka, citronová šťáva
Očištěný, dobře vypraný květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě doměkka. Na části másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, zalijeme vývarem a dobře vyvaříme v hustou omáčku. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, podusíme je na zbývající části másla a osolíme. Nalijeme na ně procezenou omáčku, zjemněnou šlehačkou a žloutky, a přidáme růžičky uvařeného květáku, citronovou šťávu a jemně sekanou petrželku.