Květákové ragú

2 středně velké květáky

100 g másla

80 g hladké mouky

200 g žampionů

7 lžic šlehačky

¼ l vývaru (drůbeží, zeleninový)

2 žloutky

1 menší cibule

Sůl, bílý pepř, muškátový květ, petrželka, citronová šťáva

 

Očištěný, dobře vypraný květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě doměkka. Na části másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, zalijeme vývarem a dobře vyvaříme v hustou omáčku. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, podusíme je na zbývající části másla a osolíme. Nalijeme na ně procezenou omáčku, zjemněnou šlehačkou a žloutky, a přidáme růžičky uvařeného květáku, citronovou šťávu a jemně sekanou petrželku.