Kuře v zelenině s koprem
4 porce kuřecích prsíček
100 g pórku
100 g celeru
100 g karotky
60 g másla
30 g kopru
20 g hladké mouky
1 dl šlehačky
2 žloutky
Sůl, bílý pepř, bobkový list, citronová šťáva
Kuřecí prsa zbavíme kostí a kůže a nakrájíme na menší kostky. Na másle osmahneme pórek nakrájený na nudličky. Přidáme na kostky nakrájenou karotku a celer a opět zlehka osmahneme. Konečně přidáme nakrájené kuřecí maso, vše osolíme, okořeníme a pod pokličkou dusíme doměkka. Těsně před dohotovením zaprášíme zeleninu s kuřetem moukou, mírně ji podlijeme vodou a provaříme. Žloutky, jemně nakrájený kopr a citronovou šťávu dobře promícháme se šlehačkou, nalijeme do této směsi, přivedeme k varu a odstavíme.