Kuře v zelenině s koprem

4 porce kuřecích prsíček

100 g pórku

100 g celeru

100 g karotky

60 g másla

30 g kopru

20 g hladké mouky

1 dl šlehačky

2 žloutky

Sůl, bílý pepř, bobkový list, citronová šťáva

 

Kuřecí prsa zbavíme kostí a kůže a nakrájíme na menší kostky. Na másle osmahneme pórek nakrájený na nudličky. Přidáme na kostky nakrájenou karotku a celer a opět zlehka osmahneme. Konečně přidáme nakrájené kuřecí maso, vše osolíme, okořeníme a pod pokličkou dusíme doměkka. Těsně před dohotovením zaprášíme zeleninu s kuřetem moukou, mírně ji podlijeme vodou a provaříme. Žloutky, jemně nakrájený kopr a citronovou šťávu dobře promícháme se šlehačkou, nalijeme do této směsi, přivedeme k varu a odstavíme.