Hlávkový salát plněný kuřecím masem

2 hlávkové saláty

4 porce kuřecích prsíček

100 g šunky

100 g karotky

100 g bambusových výhonků

100 g pórku (mladé cibule)

3 lžíce oleje

3 stroužky česneku

Sůl, bílý pepř, zázvor, cukr, sójová omáčka, pažitka

 

Opraný hlávkový salát osušíme a rozdělíme na jednotlivé listy. List složíme na 4 hromádky a naplníme je směsí vykostěných a kůže zbavených kuřecích prsíček, šunky, bambusových výhonků a karotky (vše nakrájené na nudličky). Zarolujeme je, posypeme nakrájeným pórkem a podusíme na másle.

Zvlášť podáváme zálivku připravenou ze sójové omáčky, soli, pepře, špetky cukru, mletého zázvoru, jemně nakrájené pažitky a na plátky nakrájeného česneku. Vhodnou přílohou jsou vařená rýže.