Hlávkový salát plněný kuřecím masem
2 hlávkové saláty
4 porce kuřecích prsíček
100 g šunky
100 g karotky
100 g bambusových výhonků
100 g pórku (mladé cibule)
3 lžíce oleje
3 stroužky česneku
Sůl, bílý pepř, zázvor, cukr, sójová omáčka, pažitka
Opraný hlávkový salát osušíme a rozdělíme na jednotlivé listy. List složíme na 4 hromádky a naplníme je směsí vykostěných a kůže zbavených kuřecích prsíček, šunky, bambusových výhonků a karotky (vše nakrájené na nudličky). Zarolujeme je, posypeme nakrájeným pórkem a podusíme na másle.
Zvlášť podáváme zálivku připravenou ze sójové omáčky, soli, pepře, špetky cukru, mletého zázvoru, jemně nakrájené pažitky a na plátky nakrájeného česneku. Vhodnou přílohou jsou vařená rýže.