Hlávkový salát na smetaně

2 hlávkové saláty

60 g másla

1 menší cibule

20 g hladké mouky

100 g šunky

3 lžíce šlehačky

1 vejce

1/16 l telecího (drůbežího) vývaru

Sůl, bílý pepř, citronová šťáva

 

Hlávkový salát očistíme, opereme a rozčtvrtíme. Čtvrtky mírně ovaříme a necháme okapat. Na másle zapěníme jemně nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme spařený hlávkový salát. 5 – 7 minut jej podusíme. Přidáme k němu na nudličky nakrájenou šunku, zalijeme vše šlehačkou, 2 – 3 minuty povaříme a ochutíme citronovou šťávou. Jednotlivé porce ozdobíme jemně nastrouhaným vařeným vejcem.