Hlávkový salát na smetaně
2 hlávkové saláty
60 g másla
1 menší cibule
20 g hladké mouky
100 g šunky
3 lžíce šlehačky
1 vejce
1/16 l telecího (drůbežího) vývaru
Sůl, bílý pepř, citronová šťáva
Hlávkový salát očistíme, opereme a rozčtvrtíme. Čtvrtky mírně ovaříme a necháme okapat. Na másle zapěníme jemně nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme spařený hlávkový salát. 5 – 7 minut jej podusíme. Přidáme k němu na nudličky nakrájenou šunku, zalijeme vše šlehačkou, 2 – 3 minuty povaříme a ochutíme citronovou šťávou. Jednotlivé porce ozdobíme jemně nastrouhaným vařeným vejcem.