Celer s houbovou nádivkou

 

 

8 plátků celeru

8 plátků slaniny á 30 g

100 g čerstvých hub

2 vejce

2 malé cibule

40 g másla

Sůl, bílý pepř

 

Středně velký očištěný celer nakrájíme a plátky, předvaříme jej v osolené vodě a necháme okapat. Na másle zlehka osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a vše společně dusíme. Když se odpaří veškerá voda, přidáme k houbám vejce a necháme směs srazit (zahoustnout). Nádivku rozdělíme na 4 plátky celeru a dalšími 4 látky celeru ji přikryjeme. Naplněný celer zabalíme do plátků slaniny a necháme chvíli zapéci.

 

Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu hovězímu.