Ryba se zeleninovou nádivkou

280 g pstruha (candáta, štiky, lososa aj.)

80 g bílé veky

40 g karotky

40 g hrášku

40 g kukuřice

2 vejce

2 lžíce šlehačky

1 dl bílého vína

10 g želatiny

Sůl, bílý pepř, muškátový květen

Ozdoba: zelené okurky, citron, pórek, krevetky

 

Pstruha zbavíme kostí a vzniklá filátka si položíme na hliníkovou fólii. Bílou veku nakrájíme na kostičky, zvlhčíme ji šlehačkou a přidáme vejce, sůl, pepř, květ a víno. Zlehka vše promícháme a přidáme nakrájenou karotku (částečně předvařenou), hrášek a zrna z mladé kukuřice. Rybí filátka osolíme, zlehka poprášíme zrnitou želatinou a po celé jejich šířce rozetřeme nožem zeleninovou nádivku. Hliníkovou fólii spolu s naplněnou rybou stiskneme roládu vložíme do horké vody a při teplotě 80 – 85°C ji zvolna táhneme asi 20 – 25 minut. ze zchladlé rolády odstraníme fólii a nakrájíme rybu na porce, které ozdobíme uvedenou zeleninou, citronem a krevetkami.