Cibule z domácí udírny


Cibule se díky svojí sladké chuti na uzení výborně hodí. Uzenou cibuli můžeme použít jako přílohu k masu, do hamburgerů, do hotdogů, můžeme díky ní zvýraznit chuť dipů či omáček.
  • Doba přípravy: 10 minutu
  • Doba uzení: 90 minut
  • Teplota v udící komoře: 80 °C

Na uzení cibule si připravíme dostatečné množství dřeva na 1 1/2 hodinové uzení. Na cibuli se nejlépe hodí dřevo z jabloně, ale lze použít jakékoliv dřevo či pelety.
Požadované množství cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a nasypeme do pekáčku. Komoru udírny předehřejeme na 80 °C a vložíme do ní pekáček s cibulí. Kontrolujeme, aby teplota v komoře zůstala 80 °C po celou dobu uzení. Po 1 a 1/2 hodině vyndáme pekáček z udírny, cibuli necháme vychladnout a skladujeme ve vzduchotěsné dóze v lednici.