Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Přehled hlavních druhů zeleniny > Cibulová zelenina > Cibule

Cibule

Právem se nazývá královnou zeleniny. Bohatě se uplatňuje v nejrůznějších úpravách – od podávání zasyrova přes vaření, dušení, pečení až ke smažení. Často se také konzervuje. Škála chutí cibule je rozmanitá, existují druhy štiplavé, lahodné i sladké. Všechny druhy obsahují vitamíny C, B1, B2, PP a v zelené nati i značné množství provitamínu A.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
    • Cibulová zelenina
      • Cibule
      • Cibule kuchyňská
      • Cibule šalotka
      • Cibule perlovka
      • Pór
      • Pažitka
      • Česnek
    • Kořeninová zelenina
    • Kořenová zelenina
    • Košťálová zelenina
    • Lilkovitá zelenina
    • Lahůdková zelenina
    • Lusková zelenina
    • Salátová zelenina
    • Špenátová zelenina
    • Tykvovitá zelenina
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Tvorba www stránek zdarmaWebnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk
 
Vytvořte si vlastní web zdarma!
Moderní webové stránky za 5 minut
Vyzkoušet